Online Bootcamp Neurale Training voor chronische klachten

start 22 juni 3 dagen

Al 23 jaar werk ik aan oplossingen voor elektrogevoelige mensen. We zijn een heel eind. We weten steeds meer van stralingsbronnen en wat je daar praktisch tegen kunt doen. Hoe je je EHS-profiel ontdekt en je huis en je werkplek daarop kunt aanpassen. Hoe je draagvlak krijgt bij je werkgever, je familie en buren. Maar een belangrijk puzzelstuk ontbrak: hoe kan ik die overreactie bij mijzelf verminderen?

Een antwoord hierop heb ik gevonden in de vorm van een neuroplastische training, gebaseerd op het werk van dr. Paul Bach-y-Rita, dr. Michael Merzenich en dr. Joe Dispenza.

Stel je eens voor…

Je kan weer naar buiten! Drukte van andere mensen, geuren uit de parfumerie of straling van zendmasten doet jou niets meer. Geen klachten, geen vermoeidheid. Ook niet achteraf.

En dat niet alleen. Als je het wegtrainen van jouw klachten in de vingers hebt ontstaat er ruimte in je hoofd. Je krijgt energie voor andere dingen. Je vraagt je af wat je wilt met je leven. Wat wil je graag doen? Welk werk of hobby past het beste bij je? Welke relaties wil je verbeteren, waar zou je naar toe willen reizen? In de follow-up gaan we met deze levensthema’s aan de slag. In de groep vind je steun, inspiratie en plezier.

Dit is iets voor jou

Voor wie is de training bedoeld?
Voor mensen met diverse overgevoeligheden of chronische aandoeningen. Thuis kan je het redelijk tot goed uithouden, maar in het openbare leven ervaar je klachten. Je wilt de gedachten aannemen dat je zelf iets aan je klachten kunt doen – en dat jij een gezond en gelukkig leven kan leiden. Dus:

 • als je overgevoelig voor chemische stoffen of geuren, MCS
 • overgevoeligheid voor licht, of geluid(en)
 • als elektrohypersensitief bent, EHS
 • als je voedingsintoleranties hebt
 • als je doorlopend gestrest bent en niet tot rust kunt komen
 • als je fybromyalgie hebt, FM
 • als je chronisch vermoeid bent, ME/CVS
 • als je chronische pijn hebt
 • als je de ziekte van Lyme hebt
 • als je andere somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke (SOLK) klachten hebt

Inhoud van het programma

De online Bootcamp duurt 3 dagen en is gestoeld op 4 pijlers:

 1. Theoretische kennis over rol van het stresssysteem in relatie tot chronische klachten
 2. Aanleren van een specifieke neuroplastische trainingstechniek om je brein te herprogrammeren
 3. Discipline: 6 maanden lang iedere dag een uur zelf thuis oefenen
 4. De groep. We ondersteunen elkaar door dik en dun zodat je je doelen haalt.

Dit doen we met behulp van verschillende interventies: presentaties in de groep, bekijken van korte documentaires, het maken van opdrachten. Tussendoor doen we leuke activiteiten die jouw brein stimuleren om nieuwe neurologische verbindingen te maken.

Na de Bootcamp start direct het follow-up programma.

Wat is neuroplasticiteit?
Het begrip bestaat al een aantal jaar. We lezen er weinig over, terwijl de mogelijkheden voor medische toepassingen veelbelovend zijn. Je kunt meer lezen over de wetenschappelijke inzichten in mijn blog.

Is de training voor iedereen met chronische klachten geschikt?
Nee, helaas niet. Je hebt een redelijke tot goede thuisbasis nodig waar je niet (meer) in de overlevingsstand zit. Je moet je kunnen concentreren en op jezelf kunnen reflecteren.

Tovert het al mijn klachten weg?
Nee, zeker geen toveren, maar grondig met jezelf aan de slag. De eerste verbeteringen merk je tussen de eerste dag van de Bootcamp en uiterlijk 2 maanden daarna.

Krijg ik geen terugslag na de Bootcamp?
Ietsjes, maar je wilt niet meer terug omdat je nu weet dat je je stressrespons zelf tot rust kunt brengen. Bovendien is er het 6-maands ondersteuningsprogramma met elke week contact dat helpt om de resultaten te behalen. NB: het kan zijn dat je op sommige klachten nog wat langer moet trainen. Dit kan prima op eigen gelegenheid. Heb je extra stimulans of inspiratie nodig, dan zijn er vervolg-zoomsessies.

Wat vraagt het van mij?
Een goede, bedrade Zoom-verbinding, de cursuskosten en inzet gedurende de training. En dan de commitment om zelf thuis te oefenen, ca. 6 maanden lang een uur per dag (op papier, niet digitaal). Elke week krijg je 1 uur extra ondersteuning samen met je cursusgenoten.

Programma online Bootcamp

Bootcamp Neurale Training EHS op 17 maartDe eerstvolgende online neurale Bootcamp vindt plaats op:

22, 23 en 24 juni 2022

De training wordt gegeven op 3 aaneengesloten dagen via gezamenlijke sessies. Ik geloof in leren via hoofd, lichaam en ziel. Het programma is dus interactief, levendig en met humor. We benaderen elkaar met meedogenloze compassie.

Dagindeling
De online groepssessies vinden plaats van 9:00 tot ca. 16:30 uur. Je krijgt opdrachten tussendoor en we houden regelmatig pauze met leuke interventies. NB: houd er rekening mee dat je ’s avonds – individueel – opdrachten maakt (op papier)!

Huiswerk vooraf
Na je definitieve inschrijving ontvang je huiswerk dat je vooraf dient te bekijken en te maken. Dat duurt ca. 4 uur.

Wat kost het?

De cursuskosten voor de online Bootcamp in juni zijn: € 1.695,00 incl. 21% BTW (€ 1.400,82 excl. BTW)

Hierbij is inbegrepen:

 • de 3-daagse online Bootcamp Neurale Training in een groep lotgenoten
 • cursusmap, hand-outs en 2 studieboeken

Extra ontvang je:

 • 6 maanden ondersteuning via Zoom: 4 maanden 1x per week en daarna nog 2 maanden om de week
 • 2 persoonlijke coachgesprekken met Carolien
 • een uitnodiging voor de jaarlijkse Terugkomdag met alle andere BNTE-deelnemers in het najaar.

NB: Het kan zijn dat je beseft dat je geknipt bent voor deze training, maar dat dit bedrag onoverkomelijk voor je is. In dat geval kan ik misschien een individuele regeling met je treffen. Stuur mij een e-mail, dan bekijken we de mogelijkheden.

UWV

Een deelnemer heeft de Bootcamp inmiddels vergoed gekregen door het UWV. Bespreek dit op het werk met je leidinggevende of bedrijfsarts.

Ja, ik heb belangstelling

Super! Het werkt als volgt. Stuur mij een e-mail zodat we een belafspraak kunnen maken. Misschien heb je direct enkele vragen. In het gesprek bekijken we of dit iets voor je is. Zo ja, dan ontvang je een inschrijflink. Na betaling sta je op de lijst. Zo nee, dan bespreken we andere wegen naar herstel. Ik hoor graag van je!

Wat zeggen eerdere deelnemers over de Bootcamp?

Bekijk de video-pagina met ervaringen van deelnemers of lees onderstaande reacties:

— ‘Ik geloof en vertrouw er op dat ik ALLE triggers kan wegtrainen. Weg met PDS, voedselintoleranties en pijnklachten. Ik ga in oktober een training geven. En dan kan ik er heen vliegen, eten in het vliegtuig, lekker slapen in het hotel […]’

— ‘Ik heb RUST en voldoening gekregen.’

— ‘Ik voel me ontspannender, ik kan beter loslaten, de dingen laten zoals ze zijn. Ik heb geleerd om mezelf een applaus te geven, keileuk! Ik voel me dankbaar.’

— ‘Ik heb de hele cursus achter de computer kunnen volgen, dat had ik niet verwacht.’

— ‘Ik denk de komende maanden een flink eind op weg te zijn naar een gewoon, normaal leven. Ik denk mijn leven terug te krijgen. De vrijheid te hebben om zelf te kiezen wat ik wil doen en te gaan waarheen ik wil: bij mensen op bezoek, winkelen, wandelen, in een hotel of huisje logeren, en strakjes verhuizen naar een rustig huis in een mooie, natuurlijke omgeving met aardige mensen om me heen.’

— ‘Ik word volledig gezond. Gezonder dan ik ooit geweest ben. Blakend van geluk en gezondheid. En dat werkt ook door in mijn zoon.’

— ‘Ik ben zeer verrast. Het werkt SUPER. Bedankt Carolien. Top dat je dit op het spoor bent gekomen. Ik gun het vele anderen.’