Van huis uit ben ik docent biologie en geografie. Twintig jaar werkte ik als coördinator van bezoekerscentra en als teamleider milieucommunicatie bij overheden.

In 1998 ging het mis. Ik kreeg vage, onverklaarde gezondheidsklachten.

Ik werd moe, zo moe. Vooral op mijn werk. Wazig zien, watten in mijn hoofd, niets meer kunnen onthouden. Ik had last van pieptonen en vanaf half 10 ’s morgens leek het wel of mijn benen van rubber werden. Thuis trokken de klachten na een tijdje weer helemaal weg. Bizar.

Een lange zoektocht in het medische circuit volgde. Zonder enig resultaat. Alle meetwaarden in het groen, ik was in uitstekende conditie. Ook de psychiater vond geen psychische aandoening.

Dankzij een tip van mijn vader Hugo (oprichter van Stichting EHS) ontdekte ik dat ik voldeed aan het klachtenbeeld van elektrohypersensitiviteit, ofwel elektrogevoeligheid, net als hij. Nooit aan gedacht.

Klachtenvrij

Ik bleek overgevoelig voor de velden van hoogspanningslijnen, DECT-telefoons en elektrische velden van de PC. Na overplaatsing naar een andere locatie heb ik – met enkele technische aanpassingen – nog 8 jaar klachtenvrij en met plezier gewerkt. Ik heb erg geluk gehad.

Om deze kennis & ervaring beter beschikbaar te maken heb ik in 2011 Schooneveld Advies opgericht. In 2012 volgde Coöperatie Emvion, samen met 4 technici. Emvion richt zich op stralingsarme werkplekken en scholen.

Dit lange proces wil ik jou besparen

Of jij nu zelf vage, onverklaarde klachten hebt, of je bent arts of werkgever: ik wil je de ellende van dat lange zoekproces besparen. EHS is eenvoudig te testen. Download het gratis e-boek en ga er mee aan de slag. Hoe eerder je dit op het spoor bent en handelt, hoe korter de weg naar volledig herstel.

Beter nog: voorkom klachten en wees gewoon voorzichtig met stralingsbronnen om je heen. Zeker wat kinderen betreft.

Tenslotte

Het omgekeerde is helaas ook waar. Bij een verkeerde diagnose of verwaarlozing van deze omgevingsziekte glijden mensen (en kinderen) snel af naar zeer ernstige SOLK, of lethargie, ernstige depressie, gedragsproblemen, chronische ziektes of vluchtgedrag.

Sinds 2014 hebben wij in Nederland 6 onderbouwde EHS-zelfmoorden te betreuren. Voor zover bekend. Terwijl wij inmiddels de kennis in huis hebben om stralingsklachten prima te voorkomen of te verhelpen.

Herken jij je in mijn verhaal? Maak dan een afspraak voor een introductiegesprek.