Diagnose EHS

Misschien is je eerste vraag of elektrostress bij jou een rol speelt of niet. We hebben hiervoor een Intakeprotocol EHS™ ontwikkeld. Binnen een week heb je helderheid.

Gezond leven met elektrostress

Bij een gezond leven met EHS komt heel wat kijken. Elektrostress is een omgevingsziekte, dus je omgeving is heel belangrijk.

Welke stralingsbronnen heb jij in je huis?
Welke bronnen komen van buitenaf? Van je buren?
Hoe kan je die impact verminderen?

Maar dan ben je er nog niet. EHS wekt een stressrespons op in je lichaam. Omdat je lichamelijke klachten heel ernstig kunnen worden heeft dit een psychologische weerslag. Helder denken wordt lastig, je bent chronisch moe door een tekort aan slaap of je wordt moedeloos dat niemand je begrijp en rekening met je houdt. Hoe kom je hier ooit uit?… Daar kan ik je bij helpen.

1. Kom op gesprek

Ik ontvang je graag in mijn stralingsarme praktijkruimte in Driebergen. Ik luister naar je verhaal, we bespreken jouw problemen en we bedenken samen oplossingen. Na het gesprek heb je helder welke acties je kunt ondernemen.

2. Stralingsmeting

Graag kom ik bij je thuis en verricht ik een stralingsmeting. Natuurlijk beginnen we eerst met een gesprek. Daarna lopen we het huis door en laat ik je zien en ervaren wat stralingsbronnen zijn. Je ontvangt een meetverslag en ik geef je tips waar je direct mee aan de slag kunt. Op technisch vlak, maar ook procesmatig.

Vraag hier een stralingsmeting aan!

3. Individuele begeleiding bij EHS

Afhankelijk van de uitkomsten van het huisbezoek vullen we je wensen nader in. Wat wil je bereiken? Wat heb je nodig? We kijken samen naar de mogelijkheden om je gezondheid te verbeteren.

Ik kan je de juiste copingstijlen aanleren om met je gevoeligheid om te gaan. EHS is namelijk niet te genezen en dat hoeft ook niet. Wel kan ik je ondersteunen om er gezond mee te leven en werken. Niet dat het gemakkelijk is – het vraagt moed, investeringen en doorzettingsvermogen.

Ik kan je ondersteunen bij:

Verminderen van stralingsklachten thuis

 • het verminderen van de stralingsbelasting
 • het verbeteren van je slaapkwaliteit
 • regelen van een stralingsarm logeeradres
 • vermindering van stress
 • vinden van een dagritme

Samen vinden van een stralingsarme woning

Soms lukt het niet om een woning stralingsarm te maken. De situatie is te complex of de kosten zijn te hoog. Dan kan ik helpen bij het vinden van een betere woning, zowel huur als koop.

Sociaal

 • versterken van je sociale contacten; met partner, kinderen, buren, familie, vrienden
 • oppakken van sociale activiteiten
 • hoe ga je met EHS om in de openbare ruimte

Instanties en EHS

Misschien kijk je op tegen het gesprek met je arts, de buurman of met de woningcorporatie. Ik word vaak gevraagd om mee te gaan. Als morele steun of als adviseur. Als bemiddelaar kan ook, als de situatie dreigt te escaleren of al geëscaleerd is. Ik kan jouw klachten en wensen vanuit mijn praktijkervaring toelichten en schriftelijke informatie meenemen. Inclusief voor- en nabespreking.

Lifestyle coaching EHS

 • voedingsadviezen
 • beweging & sport
 • vervoer & vakanties

Stralingsarme werkplek

 • verbeteren van de situatie op je werk. Lees verder onder “Werkplek
 • loopbaanbegeleiding: welk werk past het beste bij mij?

Trajectbegeleiding

We kunnen een traject van bijvoorbeeld een half jaar afspreken, met een concreet einddoel als resultaat. Dat is op maat.

4. Trainingen

Je bent van harte welkom op één van mijn trainingen. In verband met het coronavirus zijn deze op het moment geannuleerd. Te zijner tijd zal ik het programma openstellen.

 5. Persoonsgebonden Budget en EHS

Vaak lukt het om een Persoonsgebonden Budget (PGB) bij je gemeente te krijgen voor Persoonlijke begeleiding. Dat lukt alleen als je al bekend bent bij je gemeente en als andere interventies (artsen, behandelingen, coaching) tot nu toe niet voldoende geholpen hebben.

Ik heb een AGB-code en ben officieel zorgverlener.

Een PGB wordt bijvoorbeeld toegekend voor een periode van 6 maanden, met een intensiteit van 2 uur per week. Ik kan diensten van derden inhuren als dat passend is bij jouw hulpvraag. Houd er rekening mee dat aanvragen bij de WMO 6 tot 8 weken kunnen duren en dat ik geen garantie op de toekenning kan geven.

Download het gratis e-book over EHS

Elektrostress, wat is het en wat doe je eraan?

Je kunt door veel oorzaken vage, onverklaarde klachten krijgen. Eén van die oorzaken is straling, of beter gezegd: elektromagnetische velden. Een leven zonder elektrostress begint bij je thuis. In dit E-book vind je informatie en tips die je daarbij kunnen helpen.