Bootcamp Neurale Training – voor chronische aandoeningen

Verminder 80% van je klachten in 6 maanden!

4 daagse training start op 16, 17 en 18 oktober 2023

Al 23 jaar werk ik aan oplossingen voor elektrogevoelige mensen. We zijn een heel eind. We weten steeds meer van stralingsbronnen en wat je daar praktisch tegen kunt doen. Hoe je je EHS-profiel ontdekt en je huis en je werkplek daarop kunt aanpassen. Maar een belangrijk puzzelstuk ontbrak: hoe kan ik die overreactie bij mijzelf verminderen?

Een antwoord hierop heb ik gevonden in de vorm van een neuroplastische training, gebaseerd op het werk van dr. Paul Bach-y-Rita, dr. Michael Merzenich en dr. Joe Dispenza. De ontdekking? De training werkt niet alleen bij elektrohypersensitiviteit (EHS) maar ook bij een scala aan andere chronische klachten.

Stel je eens voor…

Je kan weer naar buiten! Drukte van andere mensen, geuren uit de parfumerie of straling van zendmasten doet jou niets meer. Geen klachten, geen vermoeidheid. Ook niet achteraf. Je kunt alles weer eten dat je wilt.

En dat niet alleen. Als je het wegtrainen van jouw klachten in de vingers hebt ontstaat er ruimte in je hoofd. Je krijgt energie voor andere dingen. Je vraagt je af wat je wilt met je leven. Wat ga je doen? Welk werk of hobby past het beste bij je? Welke relaties wil je verbeteren, waar zou je naar toe willen reizen? In de follow-up gaan we met deze levensthema’s aan de slag. Bij een groeps-Bootcamp deel je steun, inspiratie en plezier met de andere deelnemers.

Dit is iets voor jou

Voor wie is de training bedoeld?
Voor mensen met diverse overgevoeligheden of chronische aandoeningen.  Thuis kan je het redelijk tot goed uithouden, maar in het openbare leven ervaar je klachten. Je wilt de gedachte aannemen dat je zelf iets aan je klachten kunt doen – en dat jij een gezond en gelukkig leven kan leiden. Dus:

 • als je overgevoelig voor chemische stoffen of geuren, MCS
 • overgevoeligheid voor licht, of geluid(en), misofonie (last van eetgeluiden)
 • als elektrohypersensitief bent, EHS
 • als je straling-gerelateerde Tinnitus hebt
 • als je voedingsintoleranties hebt
 • als je doorlopend gestrest bent en niet tot rust kunt komen
 • als je fybromyalgie hebt, FM
 • als je chronisch vermoeid bent, ME/CVS
 • als je chronische pijn hebt
 • als je de ziekte van Lyme hebt
 • long Covid verschijnselen
 • als je andere somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke (SOLK) klachten hebt

Inhoud van het programma

De Bootcamp is 3 dagen online en de vierde dag live in Driebergen. Het programma stoelt op drie pijlers:

 1. Theoretische kennis over de rol van het stresssysteem in relatie tot chronische klachten
 2. Een specifieke neuroplastische trainingstechniek om je brein te herprogrammeren
 3. Commitment & discipline: 6 maanden lang iedere dag een uur zelf thuis oefenen
  NB: als je je aanmeldt met 2 of meer mensen gebruiken we de groepsdynamiek, We ondersteunen elkaar door dik en dun zodat je je doelen haalt.

Ik werk met verschillende interventies: presentaties in de groep, bekijken van korte documentaires, het maken van opdrachten. Tussendoor doen we leuke activiteiten die jouw brein stimuleren om nieuwe neurologische verbindingen te maken.

Na de Bootcamp kan je direct starten met een follow-up programma. Dat bestaat uit traject met 3 sporen naar herstel. (Dit leg ik nader uit tijdens het intakegesprek).

Wat is neuroplasticiteit?
Het begrip bestaat al een aantal jaar. We lezen er weinig over, terwijl de mogelijkheden voor medische toepassingen veelbelovend zijn. Je kunt meer lezen over de wetenschappelijke inzichten in mijn blog.

Is de training voor iedereen met chronische klachten geschikt?
Nee, helaas niet. Je hebt een redelijke tot goede thuisbasis nodig waar je niet (meer) in de overlevingsstand zit. Je moet je  goed kunnen concentreren en op jezelf kunnen reflecteren. En jezelf niet als slachtoffer (meer) beschouwen.

Tovert het al mijn klachten weg?
Nee, zeker geen toveren, maar grondig met jezelf aan de slag. De eerste verbeteringen merk je tussen de eerste dag van de Bootcamp en uiterlijk 2 maanden daarna.

Krijg ik geen terugslag na de Bootcamp?
Ietsjes, maar je wilt niet meer terug omdat je nu weet dat je je stressrespons zelf tot rust kunt brengen. En als je wilt bied ik een 6-maands ondersteuningsprogramma met elke week contact dat helpt om de resultaten te behalen. NB: het kan zijn dat je op sommige klachten nog wat langer moet trainen. Dit kan prima op eigen gelegenheid. Heb je extra stimulans of inspiratie nodig, dan zijn er vervolg-zoomsessies.

Wat vraagt het van mij?
Een goede, bedrade Zoom-verbinding, de cursuskosten en inzet gedurende de training. En dan de commitment om zelf thuis te oefenen, ca. 6 maanden lang een uur per dag (op papier, niet digitaal). Als je wilt teken je bij voor 1 uur extra zoomondersteuning  per week onder mijn begeleiding.

Programma Bootcamp 

Bootcamp Neurale Training EHS op 17 maartHet programma volg je individueel of je meld je aan met meerdere mensen. Ik begeleid jou of jullie gedurende het hele proces. We plannen dus in overleg de data in. Meld je hier aan voor het intakegesprek. Het programma is interactief, levendig en met humor.

Dagindeling

Eerst 3 dagen aangesloten dagen online training en een vierde dag live enkele weken later in Driebergen. Die plannen we in overleg. Houd er rekening mee dat je ’s avonds ook opdrachten maakt (op papier)!

Wat kost het?

De cursuskosten voor deze 4-daagse Bootcamp-training zijn:
€ 1.995,- incl. 21% BTW individueel. Planning in overleg.
€ 1.745,- incl. 21% BTW met 2 tot max. 6 deelnemers. Vaststaande datum.

Hierbij is inbegrepen:

 • Drie dagen online Bootcamp Neurale Training, individueel. NB: je kunt je ook met meer mensen tegelijk inschrijven, tegen korting.
 • Vierde dag live in mijn stralingsarme praktijkruimte in Driebergen.
 • Cursusmap, hand-outs en 2 studieboeken

Extra ontvang je:

 • 6 maanden wekelijkse ondersteuning via Zoom:  1x per week individueel, of in de groep waar je je mee hebt aangemeld.
 • 2 persoonlijke coachgesprekken met Carolien. Dit is online of live, in mijn praktijkruimte in Driebergen.
 • Een uitnodiging voor de  jaarlijkse Terugkomdag met alle andere BNTE-deelnemers.

NB: Het kan zijn dat je beseft dat je geknipt bent voor deze training, maar dat dit bedrag onoverkomelijk voor je is. In dat geval kan ik misschien een individuele regeling met je treffen. Stuur mij een e-mail, dan bekijken we de mogelijkheden.

UWV

Een deelnemer heeft de Bootcamp inmiddels vergoed gekregen door het UWV, onder de noemer van ‘ziekte-interventie’.  Bespreek dit op het werk met je leidinggevende of bedrijfsarts. Ook twee werkgevers hebben de Bootcamp voor inmiddels vergoed. Deze deelnemers zijn – met enkele praktische aanpassingen – weer gezond aan het werk.

Ja, ik heb belangstelling

Super!  Het werkt als volgt. Meld je hier aan zodat we een belafspraak kunnen maken. Misschien heb je direct enkele vragen. In het gesprek bekijken we of dit iets voor je is. Zo ja, dan ontvang je de inschrijflink. Zo nee, dan bespreken we andere wegen naar herstel. Ik hoor graag van je!


Wat zeggen eerdere deelnemers over de Bootcamp?

Bekijk de video-pagina met ervaringen van deelnemers of lees onderstaande reacties:

— ‘Ik geloof en vertrouw er op dat ik ALLE triggers kan wegtrainen. Weg met PDS, voedselintoleranties en pijnklachten. Ik ga in oktober een training geven. En dan kan ik er heen vliegen, eten in het vliegtuig, lekker slapen in het hotel […]’

— ‘Ik heb RUST en voldoening gekregen.’

— ‘Ik voel me ontspannender, ik kan beter loslaten, de dingen laten zoals ze zijn. Ik heb geleerd om mezelf een applaus te geven, keileuk! Ik voel me dankbaar.’

— ‘Ik heb de hele cursus achter de computer kunnen volgen, dat had ik niet verwacht.’

— ‘Ik denk de komende maanden een flink eind op weg te zijn naar een gewoon, normaal leven. Ik denk mijn leven terug te krijgen. De vrijheid te hebben om zelf te kiezen wat ik wil doen en te gaan waarheen ik wil: bij mensen op bezoek, winkelen, wandelen, in een hotel of huisje logeren, en strakjes verhuizen naar een rustig huis in een mooie, natuurlijke omgeving met aardige mensen om me heen.’

— ‘Ik word volledig gezond. Gezonder dan ik ooit geweest ben. Blakend van geluk en gezondheid. En dat werkt ook door in mijn zoon.’

— ‘Ik ben zeer verrast. Het werkt SUPER. Bedankt Carolien. Top dat je dit op het spoor bent gekomen. Ik gun het vele anderen.’


Je kunt je onderaan deze pagina aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe trainingen en webinars.

Kun je in de tussentijd niet wachten? Download hier het gratis e-book over EHS!

Elektrostress, wat is het en wat doe je eraan?

Je kunt door veel oorzaken vage, onverklaarde klachten krijgen. Eén van die oorzaken is straling, of beter gezegd: elektromagnetische velden. Een leven zonder elektrostress begint bij je thuis. In dit E-book vind je informatie en tips die je daarbij kunnen helpen.