Vage gezondheidsklachten op kantoor

Hoofdpijn door stralingHerkenbaar? Een werknemer meldt zich ziek

  • en klaagt over vermoeidheid of hoofdpijn
  • heeft RSI- of burn-out klachten
  • was vroeger nooit ziek
  • zegt dat de klachten snel erger worden
  • artsen kunnen geen oorzaak vinden

Eén van de oorzaken van vage gezondheidsklachten is elektrostress. Ook wel Elektrohypersensitiviteit (EHS) genoemd. EHS kan zich uiten in uiteenlopende lichamelijke of psychische klachten. Naar schatting hebben ca. 850.000 Nederlanders hier inmiddels last van – meestal zonder het te weten.

Wat zijn oorzaken van elektrostress?

Alle voorwerpen waar elektrische spanning op staat, of waar stroom door loopt stralen elektromagnetische velden (EMV, straling) uit. Denk aan zendmasten, mobiels, computers, maar ook kopieerapparaten en tl-lampen. Veel ziekmeldingen komen voort uit de sterk toegenomen digitaal gepulste velden van draadloze toepassingen: 4G-zendsignaal, Wifi, smartphones, draadloze printers of –thermostaten, etc.

Daarnaast bestaan er laagfrequente EMV en elektrische stralingsbronnen die veel minder bekend zijn.

Altijd geldt: stralingsbron weg -> klacht weg. Lees meer onder Wat is Elektrogevoeligheid.

Door elektrostress te verminderen:

  • verdwijnen veel vage gezondheidsklachten bij 5% van de medewerkers
  • daalt het ziekteverzuim op het werk, zowel kortdurend als langdurig verzuim
  • zijn jouw medewerkers fitter en productiever
  • voorkom je dat je afscheid moet nemen van een prima werknemer/ster

Heb je een medewerker met deze klachten?

Download het gratis e-book. Herken je je in de informatie? Wacht niet en neem contact met ons op voor een vrijblijvend informatiegesprek. Hoe eerder elektrostress wordt aangepakt, hoe korter de weg naar volledig herstel.

Bekijk de 10 Tips om straling thuis te verminderen om te zien welke maatregelen een werknemer/ster zelf thuis kan nemen om zich beter te voelen. Dat is zijn of haar eerste stap. Deze tips vind je achterin het e-book.

Download het gratis e-book

Elektrostress, wat is het en wat doe je eraan?

Je kunt door veel oorzaken vage, onverklaarde klachten krijgen. Eén van die oorzaken is straling, of beter gezegd: elektromagnetische velden. Een leven zonder elektrostress begint bij je thuis. In dit E-book vind je informatie en tips die je daarbij kunnen helpen.

Hoe weet ik zeker dat EHS de oorzaak is?

Eerst moet worden vastgesteld of, en zo ja in welke mate elektrostress een rol speelt of niet. Hiervoor hebben we een Intakeprotocol EHS© ontwikkeld. Dat schept duidelijkheid. Als het klachtenbeeld niet overeenkomt met dat van elektrostress, verwijzen wij je terug naar de reguliere zorg.

En dan?

Als EHS aan de orde is volgt een professionele stralingsmeting rond de werkplek. In het meetrapport staan praktische maatregelen om de stralingsbelasting meetbaar terug te dringen. Dat doe ik in coöperatief verband met gespecialiseerde EMV-technici binnen Emvion.

Succespercentage

Geen concentratie problemen meerOnze praktijkervaring leert dat de kans op slagen tussen de 70 en 80% ligt. Dit percentage voelt zich na onze aanpak weer 100% de oude. En is op enig moment weer volledig op kantoor aan het werk. Als thuiswerken als deeloplossing bespreekbaar is, is het slagingspercentage nog hoger.

Soms is sprake van een cofactor die bijdraagt aan de gezondheidsklachten. Voor deze factor(en) verwijzen we de werknemer terug naar het reguliere medische circuit.

Procesbegeleiding

EHS heeft een grote impact op iemands leven. Men moet in gesprek met gezinsleden, collega’s, buren en familie. Veel mensen geloven het nog niet of houden geen rekening met je. In de rol van Stralingscoach bied ik persoonlijke begeleiding op alle facetten van het leven met EHS. Tot hij of zij weer naar tevredenheid aan het werk is of naar school gaat.

Stapsgewijs zonder risico

Het traject van intake tot afwerking verloopt stapsgewijs. Bij elk van deze stappen word je als werkgever nauw betrokken. En…we voeren alleen maatregelen uit die meetbaar en blijvend werken.

Neem contact op voor een gratis intakegesprek: