Webinar over traumaherstel en EHS

In de laatste aflevering van Zomergasten op 28 augustus was een interessant interview te zien met psychiater Bessel van der Kolk. Hij vertelde over de wetenschap over trauma en herstel. Zo blijkt bijvoorbeeld dat meer dan de helft van alle mensen ooit een traumatische ervaring meemaakt.

Ook bij EHS is vaak sprake van een traumatische ervaring. Straling kan zo’n impact op je hebben dat je brein verandert. Je komt dan in de overlevingsstand. Iedere aanblik van een zendmast, wifirouter of zonnepaneel kan dat trauma weer oprakelen. Het zet zich vast in je lichaam met alle gevolgen van dien.

Behandeling van EHS rust daarom op twee pijlers, namelijk het creëren van een stralingsarme woonomgeving én de behandeling van het trauma-element in je hersenen. In mijn nieuwe webinar op dinsdag 27 september ga ik dan ook uitgebreid in op het thema ‘Traumaherstel en EHS‘.

Het belang van een stralingsarme woonomgeving
Ik kan dit niet genoeg benadrukken: EHS is een omgevingsziekte. Dit betekent dat je er niet aan ontkomt om de straling in je huis in kaart te brengen en te verminderen. Dat is de basis voor herstel. Wist je dat er wel 6 verschillende soorten stralingsbronnen actief kunnen zijn? Een veel gemaakte fout is dat mensen die niet allemaal in beeld hebben. Of ze begrijpen het niet. En dus doen ze er vaak niets aan en draaien ze in een kringetje rond. Herkenbaar? In het webinar geef ik je gratis tests en tips om dat te doorbreken.

Het gevaar van chronische stress
Ernstige stralingsklachten verstoren je hormoonhuishouding. Je staat permanent ‘aan’ en ontspant niet meer. Dit heeft verregaande lichamelijke en geestelijke gevolgen. Je krijgt problemen met je spijsvertering, je immuunsysteem, ontgifting vanuit je lever en cognitieve functies. Heb je moeite om mentaal alles op een rijtje te houden? Merk je problemen met concentratie en je korte termijngeheugen? Dat zijn signalen van chronische stress. Ik geef je graag tips hoe je daar weer uit kunt komen.

Herken je traumaloops
Zoals dr. Van der Kolk mooi laat zien in zijn filmpjes leidt trauma tot een cascade aan problemen. Mensen kunnen bijvoorbeeld geen supermarkt meer in, raken emotioneel compleet afgestompt, of vertrouwen niets en niemand meer. Bij elke gedachte aan die vreselijke gebeurtenis zijn ze weer terug in de traumatiserende ervaring.

Bij EHS speelt dat ook. Een eerdere impact van stralingsbelasting zet zich vast in je systeem en je beleeft het opnieuw, opnieuw en opnieuw. Soms zelfs zonder dat de stralingsprikkel aanwezig is. Dat heet een traumaloop: je bent 24 uur per dag bezig met straling – of beter gezegd: het vermijden daarvan. Tot overmaat van ramp houdt zo’n traumaloop zichzelf in stand. Dan helpt het niet meer om uit de straling te gaan. Dan is een behandeling nodig die jou helpt om die stress-respons weer te verminderen. In je brein dus.

Herstel doe je samen
Tenslotte benadrukt Bessel van der Kolk hoe belangrijk het is om niet alleen te staan met je trauma. Vraag je partner of regel een maatje om je ellende te delen. Dat is mij uit het hart gegrepen.

Webinar Verminder je stralingsklachten

Webinar Traumaherstel en EHS
Wil je weten wat je kunt doen, meld je dan aan voor het gratis webinar op dinsdag 27 september 2022 van 15:30 uur tot 17:00 uur. Als je je alvast wilt voorbereiden, dan kun je Zomergasten op YouTube terugkijken. Ik kan je met name van 31:07 tot 54:02 min. van harte aanbevelen (de hele uitzending duurt namelijk bijna 3 uur).

Wil je direct aan de slag gaan om je stralingsklachten met zo’n 80% te verminderen? Meld je dan aan voor de volgende Bootcamp Neurale Training op 13, 14, 17 oktober en 6 december 2022. Er zijn nog 4 plaatsen vrij.